dissabte, 1 de maig de 2010

Mes historia del tennis...

Era en els seus començaments l'esport ho practicaven els cavallers i les dames de la Cort, i no usaven raqueta, sinó que enviaven la pilota per sobre d'una corda, copejant-la suaument amb la mà oberta. La pilota, era una bolsa de tela farcida amb cabell de camperols, era molt fràgil. La història del tennis ens mostra que aquest joc va fer que les persones es divertissin mentre s'exercitaven; aquest també unia als homes i dones prestigiosos, aquests sempre tenien una bona raó per a ajuntar-se a prendre el te i practicar un poc. Durant el segle XIV es va conèixer com el ?Esport de Reyes? a França. El Rei Luis X va fer que ho prohibissin per uns anys degut al fet que la popularitat del joc va arribar al poble i aquests també van començar a practicar-lo, fet que al Rei desagradava.
Van crear una raqueta de pergamí i cada vegada anaven millorant la pilota, fent-la mes resistent. Després d'uns anys d'invenció, la raqueta va ser canviant. En l'any 1863, en l'Índia, un oficial britànic cridat Walter Wingfield, va recuperar el tennis "a l'aire lliure", i ho va introduir a Anglaterra aproximadament en l'any 1874. En Estats Units comença quan la senyoreta Mary Outerbridge, (una jove noia americana que durant les seves vacances en Bermuda havia vist jugar el magnifico esport) ho va introduir en Estats Units en 1876; però gairebé no la deixen passar en la duana de Nova York, atès que els inspectors de la mateixa, desconeixien un equipatge tan estrany, basat en xarxes, raquetes i pilotes de tennis. En els seus començament moderns l'hi va denominar ?tennis on the lawn? (tennis sobre la gespa). El seu nom es va anar escurçant amb el transcurs del temps fins a arribar a ser el qual tenim avui dia, tennis.

diumenge, 25 d’abril de 2010

El Servei

Avui parlem del Servei...

El servei és efectuat de la següent manera: Qui te el servei (Sacador) s'ha de situar amb ambdós peus donats darrere de la línia de fons i dintre de les prolongacions imaginàries de la marca central i la línia lateral.

El Sacador te de llançar llavors amb la mà la pilota a l'aire en qualsevol adreça i, abans que aquella toqui el sòl, l'ha de copejar amb la seva raqueta; el servei serà considerat com efectuat en el moment de l'impacte de la raqueta amb la pilota.

Un jugador que usa només un braç pot utilitzar la seva raqueta per a llançar la pilota.

Pot el Sacador, en un joc d'individuals, prendre la seva posició darrere de la fracció de la línia de fons entre les línies laterals de la pista d'individuals i la pista de dobles? No.

Si un jugador al servir, llança a l'aire dos o més pilotes en lloc d'una perd el servei? No. S'ha de cantar un "let".